esmaspäev, jaanuar 31, 2005

vaatad inimesi ja mõtled, et oled keegi. vaatad inimesi ja mõtled, et oled ka keegi. vaatad inimesi ja mõtled, et võiksid olla keegi. vaatad inimesi ja mõtled, et ehk sust saab keegi. keda sa petad.

neljapäev, jaanuar 27, 2005

maadligi. ma nüüd kolisin jälle ära põrandale magama. st madratsile (nii spartalik ikka ka ei ole). see sobib mulle.

teisipäev, jaanuar 25, 2005

p T q. kui p on transformatsiooni teema naritza õpikus ja q on vihale köetud tudeng, siis selline järeldus on ju deduktiivne absoluutselt ilma igasuguse transformatsioonita. :P

pühapäev, jaanuar 23, 2005

see tänane õhtusöök olgu mulle meeldetuletuseks, et võiks tihemini kokkamisega tegelda. kuna poodi minekuks aega ei ole, siis tuli leppida sellega, mis kapist leiad. sügavkülma oli vedelema jäänud pool pakki hõbeheigi fileed ja sama palju mingit suvalist köögiviljasegu. laod need vormi (siinkohal tänud krimile vormi kasutusõiguse eest), raputad üle ürtide, (sidruni)pipra ja näpuotsatäie soolaga, katad fooliumiga kinni ja lükkad ahju ning unustad ta sinna u 40 minutiks. (ise siirdud lugema "6igusteaduslikku juttu, kuidas tänapäevane 6igusloome ikka aja ja ruumi kiirele muutumisele nii jalgu jäänud on jmt.") siis võpatad mingi plärina peale, mis on telefoni meeldetuletus ja tormad kööki. poolel teel ehk siis u 1 sammu kaugusel toa uksest võtab vastu juba toitu meenutav lõhn. délicieux!

laupäev, jaanuar 22, 2005

tsiteerides klassikuid - ma olen sunnitud ennast kordama: võõäääaaaaaaaa.

reede, jaanuar 21, 2005

ma peaks kuidagi oma aju panema uskuma, et see eksam on homme. ÄKKI ma siis õpiks!? see viimase õhtu sünrdoom on totaalselt võimust võtnud sel sessil. vanaks hakkan jääma. hmm, sellega äkki seletub ka see, et sepa blogis viidatud testi järgi olen ma 34 :P :P :P

neljapäev, jaanuar 20, 2005

siin majas on juba jaanuari algusest saati klaver. aga ma pole seda korralikult mänginud, ainult pisut klimberdanud vahel. kuni tänaseni. enamus noodid on mul, muidugi, saaremaal, sest ma ju ei teadnud, et neist siin midagi tolku võiks olla. aga täna võtsin oma koori laulude mapi ette ja hakkasin järjest mängima. fiiiiiiiiiiiling. ei oska ju ka. aga ikkagi. ja selleks oli vaja õigusteaduskonna kõige kirvemat eksamit, milleks valmistumisel sa leiad ükskõik millist tegevust, et ainult mitte neid juhetavaid tekste lugeda. niisiis on praegu jälle see hetk, kus ma mõtlen, et lõpetan selle ju(u)ra ära ja hakkan jälle muusikaga tegelema. korralikult. njah, hetke vaimset seisundit siin konspektide ja artiklite vahel arvesse võttes ei ole see ilmselt kõige adekvaatsem otsus, aga ma niiiiiiii tahaks, et mul "mõistus pähe ei tuleks".
kust saaks the cursive'i plaati? ükskõik millist. nii palju kui ma plaadipoodides ja netis olen ringi vaadanud, siis tundub, et eestis seda kusagil ei müüda. prove me wrong.

kolmapäev, jaanuar 19, 2005

appi, see on ilmne sümptom päris tõelisest eksamipaanikast - ma otsustasin, et homme hommikul tuleb vara üles tõusta :P
ühest teisest unenäost. see on ühe pika tee algus...

teisipäev, jaanuar 18, 2005

tartu, mu tartu. kuidas ma Sind armastan ja vihkan...

esmaspäev, jaanuar 17, 2005

midsummernightdreaming
helenale teater väga meeldis (mõni ime ka, kui ise tükis nii populaarne oled, vahepeal lausa kaks nägusat noormeest ajavad tagas sõna otseses mõttes :D ). mulle ka. kamp oleks võinud küll suurem olla. aga nii see läheb, kui üritad liiga spontaanselt inimesi kultuuristada - kellel on jrgm päev eksam, kes peab ema sünnipäeva, kes on tööl, kes lihtsalt ei viitsi jne. minge ikka vaatama. teist koosseisu oleks ka huvitav näha. ja vanemuises tuleb varsti samateemaline ballett välja. vaatame, kui kultuurimeelt-tapvaks see kevadsemester osutub. aga ei, retsensiooni ei tule.

pühapäev, jaanuar 16, 2005

eile olin sotsiaalne ja kasulik. st suhtlesin inimestega, vastavalt nagu olukord tundus tahtvat. ja osutasin sohverteenust. no tglt on see esimeses lauses sisalduv hinnang puhas enesepettus. aga päev läks korda, tundus nagu oleks kõik kellegi poolt ära korraldatud. küllap Ritel oli endal vastav diil tehtud, perfektsionist nagu ta oli. ja samas selline üdini positiivsust kiirgav. vot need kaks asja koos on tõeliselt imetlustväärt.

neljapäev, jaanuar 13, 2005

damn! mina ju ei osale teldersis, kõigest "juhendan" :P aga ajublokk peale eilset on küll nii vägev, nagu oleks ise neid töid kirjutanud see viimane I-don't-know-how-long. tuleks oma bioloogilisele prosele kiiresti mingi restart teha, sest vastasel korral on homse rveõ eksamiga kehvasti.

kolmapäev, jaanuar 12, 2005

hehh. kolm selgelt tuvastatavat murfit oli. no see, kuidas maria arvuti kokku jooksis ja mitme tunni töö endasse lukutaha jättis. ja siis täna hommikul see iuridicumi arvutiparki laastanud viirus. ning siis see murphy-2.lc.ee. lc arvutiklassist tehtud külastus siia. äkki ise kirjutasin sealt seda melu lugu!? murfi enivei.
läksid posti. kogu lugu. selle osaga. mingi väsimus võiks nüüd tulla...
võõäääaaaaaaaa. telderspurt. le mans teldershomoralli. msn-i nimed on need. kell on 4.28. 24 hour part(elders)y people. i.e 6 h tööde väljaprintimiseni i.e viimased 6 tundi tööd kirjaliku osa kallal alates novembri algusest. (seejärel lähvad paljundusse ja köitmisse ja siis see 20+20 koopiat memosid e u 1600 lk makulatuuri postiteenistuse ehk saatuse kätesse usaldada).

-perekondlikud suhted on nagu rvõ
-jah. ära sekku mu siseasjadesse
/.../
-jah, paragrahv 25, rosa, get to it.
-siuke lause jah
-kas siuke lause sobib, et civil law is strictly domestic matter?
-jah
-a miks te üldse kasutate siukest terminit civil war
-mis sõja definitsioon. mul on siuke definitsioon civil war is...
/.../
-oioioioi üks kaasus on jäänud lugemata
-ainult üks vä
[naer]
-jah. ma arvan et selle taha asi jääbki
-ja siis mingi perman on kusagil kaudselt nii öelnud, et neid onjectione pole tagasi lükatud
-a seal vist on öeldud küll, et see on siseriiklik asi...
-a selle ma panen kirja küll (õhinaga)
-its a gõulden ruul
/.../
-what
-mis sa tahad öelda mulle
-ma midagi ei taha öelda sulle, kallis
/.../
-a kas me siukest kuhugile mingit viidet ei saa panna
-no põhimõtteliselt saaks. ma jätan selle alles
/.../
-mismismis, ahahaha?
/.../
-viimane kord kui ma suga teldersit teen
-mis lühend on l-e-j, aaaa, leiden :D
/.../
-kle, otsi mulle siuke lause, et kodanike kaitse ei ole lubatud
-aaaaa
-siia peaks mingi prantsuskeelse viite panema
/.../
-kle sul tuleb see artiklite otsimine hästi välja
-see on eriti kurb fakk

täiesti suvalised väljavõtted court registrar viisil kirja pandud. õiguskeskuse arvutiklass. kui katre meil 10-11 ajal külas käis, oli tema üks esimesi märkusi "ma juba ei saa teie naljadest aru". keegi ei saa. pealegi, guugelsöötsh ruulib! oojeee, oppenehimer. iccccc. ammendamatu melu. skiso. side lõpp.

laupäev, jaanuar 08, 2005

sain postipaki teate. no kes on see e.raadio, kes aadressilt gonsiori 21 saadab mulle 100-grammise paki? ainult m. tuli pähe, aga miks ta peaks mulle tööjuurest paki saatma :P tõin siis paki ära, harutasin kõik ümbrikud lahti ning leidsin sealt filharmoonia kammerkoori the powers of heaven koos tervituskaardiga klassikaraadiolt. siis tuli meelde küll, et osalesin nende muusikaelamuse-teemalises aastalõpuküsitluses. tõsiselt kena üllatus. tänud.

teisipäev, jaanuar 04, 2005

täu-nä-nä-nä-nä-nä-nä-täu-nä-nä-nä-nä-nä-nä-
täu-nä-nä-nä-nä-nä-nä-nääääää elik roni size - strictly social. ja kõik see muu kamp. vahelduvalt klassika(raadio)ga. ja siis kriminoloogia konspektid ja lektoraadi paberimajandus. ain't life wonderful!? ja siis veel ma tahaks teada, kui haigeks saavad silmad minna, kui nad sessi alguses juba tuld löövad. mustikamoos tuleb välja otsida ja nahka pista.

esmaspäev, jaanuar 03, 2005

maskiõpetus. 1,5 AP. eluaeg teooriat ning teist sama palju tunde praktikat. kursus keskpäraselt edukalt käsil.
icc-lugu. seoses iga-aastase kõikehaarava paanikaga teatud etappi läbivas seltskonnas teemal 6iguse yldteooria eksam saabus kursa listi legendarne prof n-i eksami teemaline KKK läbi aegade. ja mis me sealt leidsime? selle peale saatsin listi järgmisesisulise kirja:

kysimus nr 17) juriidiline 6igus - icccccc
kyll tudengite p2rimuse j6ud on ikka suur! no kes tahab, v6ib ju oma pead
sellise geniaalsusega vaevata. nagu seda tegid 3 aastat tagasi eksamil
meie vanemad kolleegid, t2iesti t6e p2he. ja kuidas siis p2rast nende
l6pupeol prof n vastavatest t66dest inspireerituna v2ga l6busa k6ne pidas. :D

kes veel pole seda lugu kuulnud, siis v2rk oli selline, et
originaalkysimus professori sulest oli loomulikult "juriidiline kohustus".
aga l2bi meilide ja printimiste (ilmselt sekret2ri n2puka t6ttu) sai
eksamit66dele kirja "juriidiline 6igus". keegi polnud sellisest asjast
kuulnudki, aga no tegemist oli ju ometi n-ga ja tarvis midagi
intelligentset, sympaatset vastata. noja siis see m6eldigi v2lja. pref.
n-l nalja nabani, aga ega ta siis ei 6elnud midagi. enne kui l6pupeol, kus
ta pidas sytitava k6ne teemal... "juriidiline 6igus". ja k6ne koosnes
tudengite eksamit66dest p2rinevatest tsitaatidest. niiet, kui tahate meile
sama l6busat l6pupidu suvel, siis laske aga k2ia! :)


millele üks nn vana ringi kursakaaslastest lisas veel:

Lisaks... Siseinfo kohaselt, need noored juristid, kel Üldteooria peensusteni selgeks oli õpitud ning kes aru said, et küsimus on valesti sõnastatud ja sellist asja nagu juriidilist õigust elik õiguslikku õigust mõistlikult lahti seletada pole võimalik, ning vastamata jätsid, kukkusid eksami kenasti läbi. Sõltumata sellest, mida nad muude küsimuste kohta olid vastanud. Seega mina küll ei jäta vastamata küsimustele nagu metodoloogiline metodoloogia ja jurisprudentsi jurisprudents jne jne:P

lõbusa lõpupeo ootuses... :P ;) :S

laupäev, jaanuar 01, 2005

lorca jätsin koju, pime oli ka juba. jõlkusin vanalinna ja supilinna tänavaid mööda ning piilusin teise korruse akendest sisse. sisekujunduslikust huvist. mõnest kohast paistis päris stiilne ja hubane elamine. seda, loomulikult, puitraamidega akende tagant ;) noja siis jõudsin välja tähtverre ning sattusin katoliku kirikusse õhtusele missale. lihtne ja südamlik. ilma täpitähtedeta preesti jutlusest jäi meelde üks huvitav mõte: kristlastena peame igaüks oma elus Jeesuse sünnitama. ning imeilus kuusk oli seal (sic! see oli praegu kompliment! sest üldjuhul ma blokin 90 protsenti jõuluseid kaunistusi ja kulinaid). kassitoomel leidus mõningaid talverõõme ning siis jalutasin ümber ja üle toome koju. noo okei, head uut siis...
Juhuslikkus on
muutumas lumekihiks
ja uinuvail aastail julgust
on panna vaikima igi-
aegade kangaspuude
klõbin ja klibin.
(F.G.Lorca)

ma tean, et see ei ole hea mõte, aga lugemisel on Lorca mu kätes on tuli. toa ukse taga käib mingi sebimine, mingi rahvas pidas siin öösel miskit pidu ja on täna ka veel rõõmsad ja lõbusad ja ma ei saa sellest üldse aru ja ma ei taha, et siin üldse kedagi oleks ja see jägamatus käib pinda ja klassikaraadiot ei leia ma üles selle õige koha pealt. ja eileõhtuses aastavahetamise seltskonnas oli kõrgestiharitud ja veel kõrgemini haritud juristide kontsentratsioon... kõrge (mina sellesse statistikapunkti, loomulikult, ei panustanud). aga mitte see ei olnud oluline. ja kõik muusika käib täna pinda, nagu head muusikat ei olekski olemas. ja üleüldse te ei peaks praegu seda siin lugema. ning siis veel tuleb vaim valmis panna järgnevaks kuuks ajaks saabuvaks laviiniks hala ja soigumist teemal eksamid, baktöö (õigemini selle puudumine), tü ülemõistusekäiv bürokraatia, telders teatud mõttes ka. võõõeeeeehhhhh.

aga ma pole nii tänamatu, et jätta mainimata armsad sõbrad ja sugulased, kelle seltskonna nautimiseks viimasel paaril päeval sai läbitud marsruut kuressaare-trt-kehra-tln-trt. eks need ise teavad, kes ennast nüüd puudutatuna tundma pidid :)

ja nüüd põgeneme siit ahistavast toast. sulalägastesse tänavatesse ja lorca tekstidesse ain kaalepi eestinduste kaudu.

Kuula, mu poeg, seda vaikust,
see on lainetav vaikus,
vaikus,
kuhu libisevad orud ja kajad,
ja mis painutab pea
maha.