esmaspäev, juuli 18, 2005

kirjutatud pühapäeval amsterdami lennujaamas:

Järjejutt sarjast lennujaam

Schiphol ehk amsterdami lennujaam. Transfer flight. 4 h vahet. Täpselt nii mõttetu aeg, et linna kolama minna ei jõua, aga niisama istuda väääääääga nõme. Igav. Tlns võeti mu seljakott ära, kästi pagasisse panna, sest oli liiga raske. Ei saa aru, käsipagasiga pole kunagi probleemi olnud, enamasti olen just kõik rasked asjad käsipagasi seljakotti ära peitnud. Aga ju siis klm-i fokker on nii väike, et neil peab iga kilo kontrolli all olema. Igatahes – seltsi sõrmusega check-in’i poiss vaatas nõutu näoga ning pidin siis läppari seljakotist välja kaevama ja lihtsalt näppu võtma ning koti ära pagasisse saatma. See tähendab, et sinna läks ka kogu mu plaanitud lugemismaterjal. Lennukis ei antud ajalehti ka. Kõrvaklappe pole ka, et kuulaks arvutist muusikat. Aku saab nagunii tunnikese pärast tühjaks ja toiteplokk on seljakotis, mis kusagil pagasikastis ringi rändab praegu ja loodetavasti minuga samas lennukis ikka luksi jõuab.

Passanger x and y travelling to n – immediate boarding please.we will procede to offload yourr luggage. Passanger yx – please contact the information desk. etc. Katkematult. Seljataga istuvad mingid prantslased, vadistavad ameerikast, kuidas washington oli ikka parem kui ny vms ja mängivad kaarte. Akna taga manööverdavad keskmises suuruses lennukid, klm-i jms värvides. Tln on klm-i jaoks ilmselgelt totaalne geto-sihtpunkt – lennuk saabub shipholis kuhugi pärapõrgu lõppu mingisse suurde cargo piirkonda, kus ümberringi on boeing 747-400 cargo lennukid, lugematul hulgal väiksemaid cargo lennukeid, autod ja angaarid. Ja siis tuuakse reisijad bussiga kuhugi kaugele (liialdamata – see buss sõitis vähemalt 2 km) reisijateterminali.

Internet on siin nii mõttetult kallis, et otsustasin leppida läpparis leiduvaga. Vanadest piltidest pooled on läbi vaadatud, nüki omad ka. Ja teldersi omad ka. Imelik mõelda, et võiks siit majast välja astuda, 10-15 minutiga linna jõuda ja neis samades kohtades ringi kolada. Kanalid ja väljakud, raamatupoed ja plaadipoed, lilleturg, ülikool jne. Aga igaks juhuks ei riski. Taolist jama, mis brüsseli lennujaamas eelmine kord juhtus, pole uuesti vaja.

Ok. 17.08 praegu. 19.40 läheb lennuk. Peaks siin vist natuke veel ringi kolama, jalgus sirutgama, vereringlust ergutama. Vb peaks lugemiseks mõne cahiers du cinéma vms ostma (raamatud on siin poes täiesti mõttetud). Hea vähemalt, et pole jet lag’iga lend.

Järg: cahiers du cinéma õnnestus peale põhjalikku otsimist better houses’n’gardes-ite ja mens’ health-ide vahelt üles leida.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht